Naslovna Rizici Osiguranje od požara

Osiguranje od požara

Ugasite brige, prije nego što požar započne.

Iznenadni prizor razornog plamena koji guta sve pred sobom i ostavlja vaš dom, poslovni prostor ili neki drugi oblik imovine u crnilu i dimu svakako je zastrašujuć, ali uz odgovarajuće osiguranje od požara možete zaštititi svoju imovinu od ove nepredvidive prijetnje.

Osiguranje od požara

Ne zaboravite na prevenciju i napravite sve što je u vašoj moći da do požara ne dođe, a u slučaju da vašu imovinu zahvati vatra, osiguranje od požara pružit će vam prijeko potrebnu sigurnost.

Osiguraj svoj dom od rizika požara. Saznaj više informacija za osiguranje od požara za: stan, kuću, vikendicu, apartman ili poslovni prostor.

Ispunite obrazac za izračun osiguranja od rizika

Osigurajte se od raznih rizika u samo nekoliko klikova.

Zaštitite sebe i svoju imovinu od mogućih opasnosti i rizika, koje mogu uzrokovati velike štete.

Korištenjem ovog obrasca prihvaćate da ste upoznati s pravilima o privatnosti i da prihvaćate prikupljanje i obradu osobnih podataka danih u obrascu bez kojih vaš zahtjev u obrascu ne može biti ispunjen.

Primjer cijena za osiguranje od požara

Plamen ne bira, ali naše cijene Vas oslobađaju briga: Istražite osiguranje od požara.

Cijena za osiguranje od požara može varirati ovisno o nizu čimbenika, uključujući veličinu i lokaciju vaše imovine, vrstu građevinskih materijala, sigurnosne mjere, povijest požara na vašem području, kao i dodatna pokrića koja želite uključiti u svoju policu.

Javite nam se putem kontakt obrasca, kako bi Vam dali savjet i cijene, koje najbolje odgovaraju vašim potrebama i vrsti nekretnine.

Što se podrazumijeva požarom?

Požarom se smatra vatra koja je nastala izvan funkcionalnog ognjišta ili ga je napustila i sposobna je širiti se vlastitom snagom.

Ne smatra se da je nastupio požar ako je osigurana stvar uništena ili oštećena zbog izlaganja vatri ili toplini radi obrade ili u druge svrhe (npr. glačanje, sušenje, prženje i sl.) ili ako je šteta nastala utjecajem vatre koja se ne može širiti vlastitom snagom (osmuđenje, pregorijevanje od cigarete, svjetiljke i sl.).

Što pokriva osiguranje od požara?

Osiguranje od požara nije striktno vezano samo uz spomenutu opasnost.

Pokriva i stambene objekte i njihove građevinske dijelove: kuće, stanovi, vikendice, kuće u nizu i njima pripadajući pomoćni objekti. Pokriva sadržaj i opremu koji se nalaze u navedenim nekretninama.

Kod osiguranja građevinskih objekata i drugih nepokretnih stvari smatraju se osiguranima svi dijelovi građevina, temelj i podrumski zidovi i sve ugrađene instalacije.

Kod osiguranja pokretnih stvari smatra se, ako u polici nisu navedene pojedinačno već kao skupina, da su osigurane sve stvari koje se nalaze na mjestu osiguranja. Osigurane su samo one stvari koje su vlasništvo osiguranika i osoba koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu.

Korisni savjeti kako spriječiti požar

Bolje spriječiti nego… spašavati što se spasiti da! Prevenirajte požar i zaštitite svoju imovinu.

U tome vam može pomoći:

  • redovito održavanje električnih instalacija
  • pažljivo rukovanje s otvorenim plamenom (svijeće, upaljači, štednjak…)
  • skladištenje osjetljivih i opasnih tvari na sigurnom (benzin, boje, otapala…)
  • redovito čišćenje dimnjaka i peći
  • pravilno korištenje kućanskih aparata
  • postavljanje dimnih detektora
  • briga o vrtu ili dvorištu kako se požar ne bi proširio u slučaju izbijanja
  • odgovorno rukovanje s opušcima

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite prvi koji će saznati o posebnim događanjima i akcijama.
Dariva
Nazovite nas Email Prijava štete