Naslovna Osiguranje imovine Osiguranje kuće

Osiguranje kuće (od potresa, požara, poplave, klizišta)

Bez briga, bez rizika: Kvalitetno osiguranje za kuću po Vašoj mjeri.

Negativni, neočekivani životni izazovi su sami po sebi teški, a kada uz njih morate brinuti o nadoknadi štete na vašoj imovini, svi problemi postaju još znatno veći i teži.

Osiguranje kuće (od potresa, požara, poplave, klizišta)

Uz osiguranje kuće umanjite neizvjesnost i stres uzrokovan potresima, požarima, poplavama i klizištima te visoke troškove koje mogu prouzročiti navedene pojave. Kada birate, odaberite najbolje osiguranje za kuću jer to nije samo investicija u dom nego i u budućnost vas i vaših bližnjih.

Ispunite online obrazac za nekretninu

Polica osiguranja imovine će pridonijeti vašem boljem, mirnijem i lagodnijem sutra, a možete je ugovoriti brzo i jednostavno - ispunjavanjem obrasca za osiguranje imovine online. Kliknite za sigurniju budućnost!

Korištenjem ovog obrasca prihvaćate da ste upoznati s pravilima o privatnosti i da prihvaćate prikupljanje i obradu osobnih podataka danih u obrascu bez kojih vaš zahtjev u obrascu ne može biti ispunjen.

Osiguranje kuće - primjer cijena

Osigurajte svoju kuću ili kuću za odmor na pametan način! Vaš mjesečni iznos premije prilagođavamo veličini i lokaciji kuće. Briga manje, sigurnost više!

Cijena za osiguranje kuće se definira na temelju različitih parametara kao što su: površine, lokacija, način gradnje i sl.

npr. Premija za osiguranje samostojeće obiteljske kuće sa pomoćnim objektima površine 150m2 iznosila bi 24 €/mj.

Osiguranje kuće od potresa

U slučaju potresa doslovno i figurativno drhti tlo pod nogama, a financijska šteta koju ovaj neugodan događaj izaziva može biti iznimno velika.

Uz osiguranje kuće od potresa smanjite rizik od štete na vašoj imovini koju biste sami teško nadoknadili u slučaju snažne seizmičke aktivnosti i osigurajte mir sebi i svojoj obitelji.

Imamo sljedeće pakete za osiguranje od potresa:

  • Paket bez franšize
  • Paket sa franšizom - Franšiza je sudjelovanje osiguranika prilikom isplate štete u određenom iznosu i utječe na dodatni popust prilikom izračuna premije.

* Osiguranje od potresa nije moguće ugovoriti samostalno.

Osiguranje kuće od požara

Požar može u vrlo kratkom vremenu uništiti vaš dom i sve što je unutar njega. Prevencija je ključna, a osim redovitog čišćenja peći, dimnjaka i brige o pravilnoj upotrebi električnih uređaja i izvora plamena, važan korak je i osiguranje kuće od požara.

Ugovaranje police osiguranja uz koju ćete zaštiti svoj dom pružit će vam sigurnost i financijski oslonac u slučaju ove neželjene situacije.

OSNOVNI PAKET

PROŠIRENI PAKET

Požar

Eksplozija

Direktni udar groma

Indirektni udar groma

Pad letjelice

Oluja

Tuča (nema)

Pritisak snijega (nema)

Klizanje i odron tla

Izljev vode

Provalna krađa i razbojstvo

Udar nepoznatog vozila

Lom stakla

do 265,45 €

do 663,61 €

Odgovornost iz posjedovanja objekta i zemljišta

do 20.000,00 €

do 40.000,00 €

Pomoć u katastrofama

d 1.990,84 €

do 3.318,07 €

Troškovi zamjenskog stana ili gubitak najamnine i troškova režija uslijed osiguranog slučaja

do 6 mjeseci, max. 2.650,00 €

Troškovi otklanjanja šteta zbog propuštanja brtvi i začepljenja cijevi

Zlonamjerna oštećenja

do 663,31 €

Osiguranje kuće od poplave

Velika količina vode može nanijeti veliku štetu, i to ne samo na materijalnim stvarima unutar kuće, već i na samoj strukturi vašeg doma.

Poplave mogu biti izazvane djelovanjem čovjeka, problemima s instalacijama, ili poplave mogu vašem domu naštetiti u obliku prirodnih nepogoda. Prevenirajte visoke financijske troškove uz osiguranje kuće od poplave.

Osiguranje kuće od klizišta

U slučaju nestabilnog tla i klizišta može doći do značajnih strukturalnih oštećenja kuće - od pukotina, urušavanja, pa čak i potpunog uništenja doma.

Odaberite osiguranje kuće od klizišta kako biste se zaštitili od svih spomenutih scenarija.

Pojašnjenje rizika (kod osiguranja od požara)

Požar - smatra se vatra koja je nastala izvan funkcionalnog ognjišta ili ga je napustila i sposobna je širiti se vlastitom snagom.

Eksplozija - smatra se iznenadno ispoljavanje sile osnovane na težnji pare ili plinova da se prošire.

Direktni udar groma - Udar groma predstavljaju štete koje na osiguranim stvarima uzrokuje grom djelovanjem snage ili topline, kao i štete od udara predmeta srušenih gromom.

Indirektni udar groma - Nastale djelovanjem atmosferskog elektriciteta unutar i izvan osiguranih građevinskih objekata na pripadajućoj okućnici.

Pad letjelice - Padom letjelice smatra se uništenje ili oštećenje stvari od neposrednog udara letjelice ili njezinih dijelova, meteorita, kao i bilo čega iz letjelice.

Oluja - Olujom se smatra vjetar brzine 60 km/h ili više.

Klizanje i odron tla - Klizanjem tla smatraju se iznenadni pokreti zemljine površine na kosim terenima s jasnim lomovima na površini tla i vidljivim srozavanjem koji s pojavom jakih deformacija i širokih napuklina na građevinskom objektu nastaju u kratkom razdoblju.

Izljev vode - Štete nastale uslijed oštećenja vodovodnih odnosno kanalizacijskih cijevi i priključnih uređaja vode, osim ako je do oštećenja došlo zbog korozije ili začepljenja. Zbog smrzavanja cijevi, priključnih uređaja ili armatura unutar osiguranog građevinskog objekta, uslijed neočekivanog izboja pare iz osiguranjem obuhvaćenih cijevi i uređaja za grijanje.

Udar nepoznatog vozila - Osigurane su štete koje prouzroči nepoznato vozilo svojim udarom

Lom stakla - Lom stakla jest lom, odnosno pucanje staklenih ploha koje pripadaju kućanstvu (ostakljenje prozora, vrata, namještaja, staklene pregrade i sl.)

Osnovni paket - staklo je od loma osigurano na prvi rizik do 265,45 EUR / 2.000,00 HRK.

Prošireni paket - staklo je od loma osigurano na prvi rizik do 663,61 EUR / 5.000,00 HRK

Odgovornost iz posjedovanja objekta i zemljišta - Pokrivena je zakonska odgovornost osiguranika za štete koje proizlaze iz posjedovanja, korištenja i održavanja objekta i zemljišta oko objekta, a nanesene su životu, zdravlju ili imovini trećih osoba.

Pomoć u katastrofama:

  1. Poplave; štete uzrokovane izljevom iz korita tekućih ili stajaćih nadzemnih voda.
  2. Bujice; štete uzrokovane neočekivanim poplavljivanjem vodenom masom koja se stvara na nizbrdnim terenima, zbog jakih atmosferskih oborina i slijevanja ulicama.

Troškovi zamjenskog stana ili gubitak najamnine i troškova režija uslijed osiguranog slučaja - Troškovi zamjenskog stana, a kod iznajmljenih prostorija gubitak najamnine i troškova režija za razdoblje od najviše 6 mjeseci, ako se preostali dio stana ne može koristiti.

Troškovi otklanjanja šteta zbog propuštanja brtvi i začepljenja cijevi - Troškovi za otklanjanje šteta zbog propuštanja brtvi ili začepljenja instalacija kojima prolazi voda iz vodovoda ili na priključnim uređajima.

Zlonamjerna oštećenja - U slučaju da osigurane stvari budu zlonamjerno oštećene, uništene ili ukradene uslijed demonstracija, okupljanja, tučnjave ili nereda.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite prvi koji će saznati o posebnim događanjima i akcijama.
Dariva
Nazovite nas Email Prijava štete