Naslovna Zdravstveno osiguranje

Zdravstveno osiguranje

Zaštitite svoje zdravlje, odaberite sigurnost s osiguranjem.

Briga o zdravlju ne bi trebala biti luksuz, ali skupocjeni dijagnostički pregledi, lijekovi i razne liječničke procedure mogu znatno opteretiti vaš budžet.

Zaštite se od visokih i nepredvidivih troškova liječenja uz zdravstveno osiguranje.

Privatno zdravstveno osiguranje pružit će vam sigurnost u teškim trenucima i olakšati proces dijagnostike i liječenja. Ne odgađajte brigu o sebi.

Ispunite online obrazac za zdravstveno osiguranje

Osigurajte sebe i svoje najmilije, jer zdravlje je neprocjenjivo.

Ispunite obrazac za zdravstveno osiguranje i zaštitite se od visokih troškova medicinskih usluga i lijekova.

Korištenjem ovog obrasca prihvaćate da ste upoznati s pravilima o privatnosti i da prihvaćate prikupljanje i obradu osobnih podataka danih u obrascu bez kojih vaš zahtjev u obrascu ne može biti ispunjen.

Zdravstveno osiguranje - primjer cijena

Razmotrimo različite primjere cijena zdravstvenog osiguranja kako bismo vam pomogli odabrati opciju koja najbolje odgovara vašim potrebama i financijskim mogućnostima.

Cijena za zdravstveno osiguranje može varirati, ovisno o vašim potrebama. Kontaktirajte nas i ugovorite policu koja vam najbolje odgovara, a primjer cijena za dopunsko ili dodatno osiguranje možete pogledati na označenim linkovima.

Zdravstveno osiguranje preko supružnika

Zdravstveno osiguranje preko supružnika se može ugovoriti u slučaju bračne i izvanbračne zajednice, u skladu s propisima o obiteljskim odnosima.

  • U slučaju razvoda, supružnik zadržava osiguranje ako je sudskom odlukom stekao pravo na uzdržavanje, ako je trajno nesposoban za rad ili ako ima djecu povjerenu na čuvanje.
  • U izvanbračnoj zajednici, partner stječe status člana obitelji osiguranika ako ne može ostvariti osiguranje na drugi način, ima prebivalište ili stalni boravak u RH te ako oba partnera žive zajedno na istoj adresi najmanje godinu dana, potvrđeno ovjerenom izjavom kod javnog bilježnika.

Zdravstveno osiguranje – porezni tretman

Za premiju dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja do 500,00 EUR ne plaća se porez na dohodak u slučajevima kada ih poslodavac plaća u korist svojeg radnika.

Zdravstveno osiguranje za umirovljenike

Pravo na zdravstveno osiguranje za umirovljenike imaju oni umirovljenici koji su svoju starosnu mirovinu ostvarili na temelju staža u Republici Hrvatskoj ili kao korisnici mirovine iz inozemstva, ako imaju prebivalište ili stalni boravak u Republici Hrvatskoj.

Zdravstveno osiguranje za studente

Obvezno zdravstveno osiguranje studenti ostvaruju nakon prekida redovnog školovanja, kada gube redovna učenička ili studentska prava.

Važno je da se student na vrijeme prijavi za produljenje prava na zdravstvenu zaštitu.

Taj rok se odnosi na:

  • 90 dana od dana isteka školske godine u kojoj je osoba završila redovno školovanje u Republici Hrvatskoj ili drugoj državi članici
  • u roku 30 dana od dana kada je položen završni ispit.

Zdravstveno osiguranje za nezaposlene

Zdravstveno osiguranje za nezaposlene se može ostvariti unutar 30 dana od dana prestanka radnog odnosa. Po isteku tok roka se može produžiti uplatom najniže osnovice za obračun doprinosa za zdravstveno osiguranje.

Navedeno vrijedi od dana prestanka ranijeg statusa osiguranika, a najdulje za period od 12 mjeseci. Osoba može i na neki drugi način steći status osiguranika - npr. ako je član obitelji po bračnom partneru ili po nekoj drugoj osnovi osiguranja koja je utvrđena Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Zdravstveno osiguranje za strance

Zdravstveno osiguranje za strance osigurava pravo na nužnu, neodgodivu zdravstvenu zaštitu tijekom privremenog boravka u Hrvatskoj i ostvaruje se na temelju Europske kartice zdravstvenog osiguranja (EKZO) ili uz Certifikat kao privremenu zamjenu za EKZO.

Nužna/neodgodiva zdravstvena zaštita se, na temelju spomenutih dokumenata može koristiti u zdravstvenim ustanovama i kod liječnika u Hrvatskoj, sa sklopljenim ugovorom s HZZO-om o pružanju zdravstvene zaštite.

Europsko zdravstveno osiguranje

Europsko zdravstveno osiguranje omogućava korištenje nužnih zdravstvenih usluga za vrijeme boravka u državama članicama EU. Pritom se uzima u obzir priroda usluga i dužina očekivanog boravka. Karticu za međunarodno zdravstveno osiguranje mogu dobiti sve osobe koje imaju obavezno zdravstveno osiguranje.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite prvi koji će saznati o posebnim događanjima i akcijama.
Dariva
Nazovite nas Email Prijava štete