Naslovna Rizici Osiguranje od poplave

Osiguranje od poplava

Kada vode narastu, vaša zaštita stoji čvrsto.

Osiguranje je jedan od elemenata uz koji kuća ili stan postaje dom, a vikendica, apartman ili poslovni prostor mjesto na kojem ćete rado provoditi svoje vrijeme. Osiguranje pruža osjećaj sigurnosti, bezbrižnosti i zaštitu kada je teško.

Osiguranje od poplava

Uz osiguranje doma preporučujemo da ugovorite i dodatno pokriće po polici - osiguranje od poplave. Važno je znati da osiguranje od poplava pokriva štetu koja je nastala na osiguranom objektu tijekom poplave i neposredno nakon što se voda povuče.

Uz osiguranje od poplave ne morate brinuti ako voda dođe do grla.

Ispunite obrazac za izračun osiguranja od rizika

Osigurajte se od raznih rizika u samo nekoliko klikova.

Zaštitite sebe i svoju imovinu od mogućih opasnosti i rizika, koje mogu uzrokovati velike štete.

Korištenjem ovog obrasca prihvaćate da ste upoznati s pravilima o privatnosti i da prihvaćate prikupljanje i obradu osobnih podataka danih u obrascu bez kojih vaš zahtjev u obrascu ne može biti ispunjen.

Što se smatra poplavom i bujicom?

Uz definiciju poplave lakše je razumjeti što točno osiguranje od poplave pokriva.

Što se smatra poplavom i bujicom?

  • Poplavom se smatra stihijsko neočekivano poplavljivanje terena od stalnih voda (rijeka, jezera, mora i sl.) zbog toga što se voda izlila iz korita ili provalila obrambeni nasip ili branu, izlijevanje vode zbog izvanredne plime i valova na moru i jezerima neobične jačine i od nadolaska vode iz umjetnih jezera. Poplavom se smatra i neočekivano plavljenje terena zbog naglog stvaranja velike količine vodene mase koja je nastala kao posljedica proloma oblaka.
  • Bujicom se smatra stihijsko i neočekivano poplavljivanje terena vodenom masom koja se stvara na nizbrdnim terenima, zbog jakih atmosferskih oborina i slijevanja ulicama i putovima.


Što osiguranje od poplave i bujice pokriva?

Osiguranje od poplava i bujice pokriva štete na stambenom objektu i stvarima kućanstva.

Korisni savjeti za prevenciju poplave

Poplave se ne mogu predvidjeti niti spriječiti, ali ako je vaše područje sklono izlijevanju vode, redovito pratite vremenske uvjete i vijesti kako biste pravovremeno bili informirani o potencijalnim opasnostima.

Osiguranje od poplave je svakako poželjno, a ono što dodatno možete napraviti je redovito održavati odvode kako biste tijekom kišnih razdoblja omogućili nesmetan protok vode, bez začepljenja. Ako živite u području koje je sklono poplavama, držite na povišenom mjestu električne uređaje i sve važne dokumente i dragocjenosti.

Razmotrite korištenje vodootpornih materijala u svom domu i razmislite o instaliranju pumpi za vodu koje mogu pomoći ukloniti vodu iz vašeg doma.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter i budite prvi koji će saznati o posebnim događanjima i akcijama.
Dariva
Nazovite nas Email Prijava štete